Закарпаття відвідував міністр культури та іновацій Янош Чак

23 вересня до нашого славетного краю прибув міністр культури та іновацій Янош Чак.

Спершу можновладець провів робочу зустріч з президентом інституту Ільдіко Орос, ректором Степаном Черничком, проректорами Дюлою Фодором, Адальбертом Рацем та Іваном Чізмаром, директоркою Закарпатського угорського ліцею з угорською мовою навчання Дорою Коврей, директором Професійного центру ім. Еде Егана у місті Берегово Іштваном Надь та директором гуртожитку Дейнеш Седлак. Після обговорення робочих питань міністр ознайомився з інфраструктурою інституту. А згодом взяв участь у церемонії відкриття навчального року ЗУІ, яка відбулася в реформатській церкві Берегова.

Наприкінці дня Янош Чак відвідав Великодоброньський будинок милосердя «Добрий самаритянин», де мав змогу насолодитися цікавою програмою, яку підготовували юні жителі закладу, а також дізнатися більше про буденне життя дітей.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Останніми зупинками міністра стали Великодоброньський професійний центр ім. Еде Егана та Лісова школа.

«Велика Добронь – дивовижне село. Тут проживає понад 6 000 мешканців, де функціонують три школи, а це означає, що місцеві угорці впевнені у завтрашньому дні. Це село, де займаються переважно сільським господарством, але в професійно-технічному училищі тутешня молодь може опанувати фах автослюсаря, зварювальника, кулінара чи фахівця з туризму. На мою думку, Велика Добронь – спільнота, з якої кожен з нас міг би взяти приклад»,

– підсував свій візит на Закарпаття Янош Чак.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

А. K.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar
  • English