Вихованці Дитячої школи мистецтв та творчості угорського народу «Туліпан Танода» влаштували різдвяний концерт

Різдвяні звітні концерти відбулися наприкінці семестру у 3 початкових школах мистецтв, які діють при Дитячій школі мистецтв та творчості угорського народу «Туліпан Танода»: у Великій Доброні, Берегові та Пийтерфолві.

Різдвяний концерт Великодобронської початкової школи мистецтв вшанували своєю присутністю консул Генерального консульства Угорщини в Ужгороді Ференц Папп та віце-консул Левенте Гедєші.

У своєму вітальній промові Ференц Папп висловив окрему подяку, повагу і вдячність «Туліпан Таноді», викладачам та інструкторам, які завдяки наполегливій праці, представляючи місцеві цінності, проводячи навчально-пізнавальні заходи, покликані прищеплювати дітям любов до народної музики і народного танцю, зберігати і передавати їм цінності угорського народного мистецтва, незважаючи на труднощі, з великою самовіддачею виконують свій професійний обов’язок.

«Важливо плекати традиції, які завжди об’єднували і пов’язували угорців як всередині країни, так і за її межами. Наше завдання і обов’язок – зберегти, плекати і передати спадщину угорської культури нашим нащадкам. Тож нехай дитячий душевний виступ принесе мир у наші серця»,

– наголосив консул Угорщини в Берегові Міклош Юстін.

Вихованці школи мистецтв «Туліпан Танода» підготували програму із творів угорської народної музики, яку вони вивчили протягом семестру, аби потішити гостей, батьків та присутніх на звітних концертах, що відбулися у Великій Доброні, Берегові та Пийтерфолві. Крім того, учасники свята мали змогу насолодитися чудовим виконанням різдвяних пісень, інструментальних та танцювальних творів.

Окрім народних пісень та народної музики, притаманних регіонам Геленеш, Задунав’я, Сату-Маре, Зала, Раба, Берег, Шомодь, Чалло та Ніредьгаза, прозвучали відомі різдвяні колядки регіону Кондорош, а також колядки «Ангел з неба», «Маленька ялиночка», «Тиха ніч», «Слава в вишніх Богу», «Аве Марія», «Кір’єкір’є, маленьке дитятко», «Маленький Ісус народився», «Пастухи, пастухи», «Колискова Марії, як Богородиця сповиває своє дитя в пеленах» та «До великої радості». Концерт Пийтерфолвівської початкової школи мистецтв завершився спільним виконанням кількох колядок.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Наприкінці концертів вихованці «Туліпан Таноди» отримали пакунки з солодощами. Консульство Угорщини в Берегові подарунковими наборами порадувало 41 учня Берегівської початкової школи мистецтв.

Директорка Дитячої школи мистецтв та творчості угорського народу «Туліпан Танода» Анджеліка Кепич висловила вдячність дітям за чудові виступи, вчителям за віддану працю, батькам за довіру, Закарпатському угорському інституту імені Ференца Ракоці ІІ та уряду Угорщини за підтримку, а опісля побажала усім мирних та щасливих різдвяних свят.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar