Філологи інституту відвідали Національний театр (м. Будапешт)

Студенти угорського та українського відділення кафедри філології Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ відвідали популярну виставу Національного театру (м. Будапешт) в рамках програми студентської мобільності «Маковец». Драму Бертольта Брехта «Матінка Кураж та її діти» було поставлено всесвітньо відомим режисером Теодоросем Терзопулосем.

Грецький режисер створив культову драму, яка звертається до сучасної людини. Її актуальність не викликає сумнівів: вона звернена до сучасної дійсності, оскільки ми переживаємо епоху воєн. Це драма про забуття і людську травму через війну. Однак, це водночас і трагічна притча. Через долю головної героїні, маркітантки, автор зосереджується на драмі простої людини, яка намагається вижити в умовах воєнного часу.

Окрім враження від вистави, студентам нашого закладу особливо сподобалася екскурсія по театру, під час якої вони змогли побачити театральне закулісся та побачити зачинені для глядачів лаштунки Національного театру.

Після вистави студенти мали змогу зустрітися в театральному буфеті із закарпатськими акторами: лауреаткою премії ім. Марі Ясаї, Неллі Сюч, виконавицею головної ролі Матінки Кураж; Йожефом Варгою, Анітою Поляк та кількома акторами другорядних ролей. Під час бесіди актори поділилися своїми думками щодо вистави та акторської професії. Наші філологи мали нагоду познайомитися та поспілкуватися з Жолтом Тріллем – лауреатом премії імені Кошута.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar