Кафедра історії та суспільних дисциплін влаштувала День кафедри

19 жовтня 2023 року в Курії культури імені Перені в м. Берегово кафедра історії та суспільних дисциплін Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ провела День кафедри з нагоди початку навчального року.

Захід відкрив завідувач кафедри Юрій Чотарі, який привітав присутніх викладачів та студентів, а також розповів історію створення закладу, де проводиться День кафедри. Після цього завідувач кафедри ознайомив гостей із життям мученика Національно-визвольної війни 1848-49 рр. барона Жигмонда Перені, який народився в курії, а заступник завідувача кафедри Федір Молнар охарактеризував життєвий шлях двох мучеників – Норберта Ормая та Лайоша Казинці, – діяльність яких мала безпосереднє відношення до нашого краю. Згодом відбулася церемонія покладання вінків до меморіальної дошки на честь Жигмонда Перені.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Програма заходу продовжилася в приміщенні курії культури, де студенти першого курсу освітніх програм «Середня освіта (Історія)», «Міжнародні відносини та регіональної студії» бакалаврського рівня, і «Історія та археологія» магістерського рівня відрекомендували себе, а викладачі та студенти старших курсів, розповівши про свій життєвий шлях, дали першокурсникам кілька корисних порад.

Жанетт Шандор та Мелінда Орос
студентки спеціальності «Історія»

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar