У «Туліпан Танода» провели тематичні заняття до Великодня

Великдень – одне з найдавніших і найбільших церковний свят, коли усесь христянський народ прославляє воскресіння Ісуса Христа.

Подібно до інших закладів культури дитяча школа мистецтв та творчості угорського народу «Туліпан Танода» про традиції не забуває, плекає їх та прививає любов до культурного спадку свого народу. Тож, протягом Страсного тижня викладачі навчального закладу організовували різні тематичні майстер-класи та проводоли народні ігри, в рамках яких малеча мала змогу познайомитися з великодніми традиціями. На заняттях юні дослідники оволоділи з техніками розпису крашанок, а також виготовляли різні святкові декорації.

Під час Великого посту танці та музика забороняються, а підготовка до свята Великодня повинна відбуватися в тиші, натомість допускається участь у народних дитячих іграх. У Страсний тиждень вихованці берегівського дошкільного підрозділу Приватного закладу «Гімназія імені П. Каталін Франгепан» відтворили традицію вбирання зеленим гіллям під керівництвом, викладачки народних ігор дитяча школа мистецтв та творчості угорського народу «Туліпан Танода» Габріелли Сіладіней Товт. Учасники заходу пройшлися по групах дитячого садка, співаючи дитячу пісню «Bújj, bújj zöld ág», та закликали всіх охочих взяти участь у тематичній гри.

Наприкінці заходу діти побажали один одному світлого Великодня та гарної весни. Завдяки зустрічам малеча отримала не лише позитивні емоції, а й різні гостинці.

Великодні заходи проходили у Тисапетерфалві, Берегові, на базі берегівського дошкільного підрозділу Приватного закладу «Гімназія імені П. Каталін Франгепан», у Великій Доброні, Новому Селі, Матійові, Великих Берегах, Ясині, Малих та Великих Геївцях та Чономині..

Заняття проводили: Ержебет Кокаш, Габріелла Сіладіней Товт, Аніко Надь, Вікторія Папп, Вероніка Марко, Емеше Трошканич, Марія Кеслер, Георгіна Кабацій, Ірен Дерцені-Леваі.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar