У закладах освіти Гімназії Каталін П. Франгепан відзначили День Угорської Культури та День Соборності України

Збереження традицій є невід’ємною частиною виховної програми мережі приватних дошкільних закладів та шкіл з угорською мовою навчання Гімназії Каталін П. Франгепан. Однією з наших традицій є відзначення 22 січня Дня Угорської культури. При цьому не забуваємо про те, що в нашому регіоні живуть люди різних національностей.

Свято відзначається з 1989 року, вшановуючи пам’ять дня, коли Ференц Кельчеї завершив написання Гімну. Текст пізніше поклав на музику Ференц Еркел, і з 1903 року став офіційно гімном угорської нації.

Викладачі Гімназії Каталін П. Франгепан  вважають своїм обов’язком передачу духовних цінностей молодому поколінню, щоб вони впізнали історію, культуру угорського народу.

Крім цього працівники закладу 22 січня вшанували День Соборності України. В Україні це свято щороку відзначають 22 січня, а саме з 1919 року, коли оголосили воз’єднання Української Народної Республіки.

Цього дня педагоги та вихованці  мережі приватних дошкільних закладів та шкіл з угорською мовою навчання Гімназії Каталін П. Франгепан намагалися гідно відсвяткувати дві важливі дати. З допомогою вчителів, вихователів готувалися гімном, віршами.

«Нація існує не тільки у своїй мові, але й у традиціях»
(Шандор Балінт)

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar
  • English