Відбулося міжінституційне засідання наукових гуртків з обліку та оподаткування

Кафедра обліку і аудиту активно працює для створення умов розвитку здобувачів у науковій сфері. Повноцінно розкритися у науці здобувач може лише через представлення своїх наукових результатів для широкого загала на міжінституційних наукових заходах, конференціяї та форумах.

Кафедра обліку і аудиту стала співорганізатором міжінституційного засідання наукових гуртків трьох закладів вищої освіти: Ужгородського національного університету, Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ та Волинського національного університету ім. Лесі Українки.

З вітальним словом до здобувачів звернувся Р.Й. Бачо, д.е.н., професор, завідувач кафедри обліку і аудиту  Закарпатського угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ, який водночас запросив присутніх взяти участь IV-ій Mіжнародній конференції з економіки, що планується провести у березні 2024-го року на базі Закарпатського угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ. Здобувачів також привітали В.В. Левкулич, к.е.н., доц., завідувач кафедри обліку та аудиту Ужгородського національного університету та І.Б. Садовська, д.е.н., професор, завідувач  кафедри обліку і оподаткування Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Активну участь у роботі міжінституційного засідання прийняли  члени наукових гуртків: кафедри обліку та аудиту Ужгородського національного університету “Особливості обліку, аналізу, аудиту, оподаткування та консалтингу  в сучасних умовах господарювання”; кафедри обліку і аудиту Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ “Розвиток обліку, аналізу, аудиту та вдосконалення оподаткування в контексті інтеграції України в міжнародне співтовариство” здобувачів другого (магістерського) рівня, “Дослідження облікових, фінансових та економічних аспектів функціонування суб’єктів господарювання на мікро-, мезо- та макроекономічному рівнях” здобувачів першого (бакалаврського) рівня; кафедри обліку і оподаткування Волинського національного університету ім. Лесі Українки “Стан і перспективи розвитку обліково-інформаційного супроводу міжнародних операцій підприємств прикордоння у контексті змін зовнішнього середовища”.

Наш інститут на високому науковому рівні представили студентка 4-го курсу Барта Регіна з доповіддю “Документація в системі бухгалтерського обліку” та студент 2-го курсу магістерського рівня Вірліч Шандор з темою “Бізнес-процес як об’єкт управління підприємством”. Присутні були здобувачі члени наукових гуртків, викладачі кафедри обліку і аудиту, а також керівники наукових гуртків: Г.Л. Лоскоріх, доктор філософії з обліку і оподаткування, заступник завідувача кафедри, керівник наукового гуртка першого (бакалаврського) рівня вищої освіти та В.О. Ганусич, к.е.н., доц., доцент кафедри обліку і аудиту, керівник наукового гуртка другого (магістерського) рівня вищої освіти.

Розвиток наукової діяльності студентів є одним із пріоритетних напрямів діяльності кафедри. На міжінституційному засіданні наукових гуртків відбувся обмін досвідом наукових досліджень, пошук нових цікавих напрямів для майбутнього наукового пошуку, обмін думками та ідеями. Дякуємо колегам із Ужгородського національного університету та Волинського національного університету ім. Лесі Українки за плідну роботу у теплій та дружній атмосфері!

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar