Зустріч із студентами-обліковцями, присвячена питанню дотримання академічної доброчесності під час написання кваліфікаційних робіт

23 лютого 2021 року відбулася інформаційна зустріч студентів 4 курсу спеціальності «Облік і оподаткування» із  доцентом кафедри географії та туризму,  юристом ЗУІ,  к.ю.н. Моцою  Андрієм Андрійовичем щодо питань детального ознайомлення із  особливостями роботи онлайн-програми «UniCheck».

Метою зустрічі було обговорення актуальних інструментів і основних  засад академічної доброчесності та культури публікацій для підготовки якісного академічного письма без застосування плагіату.

Зі вступним словом до випускників-обліковців звернувся завідувач кафедри д.е.н., проф. Бачо Р. Й., який  наголосив, що: «Наукові працівники й здобувачі вищої освіти зобов’язані в процесі своєї діяльності дотримуватися принципів академічної доброчесності та етичних норм наукової діяльності».

«UniCheck» – це комплексний онлайн-сервіс, який використовується в ЗУІ для перевірки академічних текстів на плагіат. Програма  виконує веб-пошук у реальному часі, адже використання запозичених текстів у письмових роботах допускається за умови, що зазначені всі першоджерела запозичень.

Ця зустріч була дуже важливою для випускників – майбутніх фахівців, адже всі кваліфікаційні роботи будуть перевірятися на дотримання правил цитування та наявність запозичень із текстів з використанням програмного сервісу «UniCheck», присутніх в не лише в базах ЗУІ, а й в інших закладах вищої освіти України, за кордоном, в Інтернеті тощо.

Висловлюємо щиру подяку Моці Андрію Андрійовичу за цікавий виступ та академічну мотивацію студентів!

Колектив кафедри обліку і аудиту

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar