Кафедра обліку і аудиту взяла участь в ХІІ Закарпатському мандрівному університеті

Благодійний фонд Genius щороку організовує Закарпатський мандрівний університет у рамках Стипендіальної програми ім. Калмана Шовша. Цього року, уже 12-й за рахунком захід проводився на чотирьох локаціях протягом 06-09  листопада 2023 р.: у Берегівському реформатському спеціалізованому гуртожитку ім. Яноша Калвіна, Греко-католицькому спеціалізованому гуртожитку ім. Елемира Ортутая, Римо-католицькому спеціалізованому гуртожитку ім. Святого Геллерта та Закарпатському угорському інституті ім. Ференца Ракоці ІІ.

Науково-педагогічні працівники кафедри обліку і аудиту взяли участь в роботі ХІІ Закарпатського мандрівного університету в якості запрошених спікерів. Вони представили результати власних напрацювань і наукових досліджень за тематичними напрямками в секції «Облік і оподаткування»:

  • д.е.н., проф. Бачо Р. Й. , тема доповіді: «Особливості банківського кредитування»;
  • к.е.н., доц. Ганусич В. О., тема доповіді: «Криптовалюта»;
  • PhD Лоскоріх Г. Л., тема доповіді: «Оподаткування підприємців/ підприємств».

На сучасному етапі розвитку суспільства визначальним фактором є постійне самовдосконалення, мотивація професійної діяльності, прагнення до активності, творчості, самореалізації, як процес динамічного реагування на усі зміни в освітньому просторі. Такі наукові заходи мають великий навчальний потенціал і сприяють розширенню світогляду здобувачів освіти.

Здобувачі першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти освітніх програм «Облік і оподаткування», «Фінансова безпека» й «Міжнародний облік  і оподаткування» теж  відвідали ХІІ Закарпатський мандрівний університет в рамках наукових гуртків кафедри обліку і аудиту «Дослідження облікових, фінансових та економічних аспектів функціонування суб’єктів господарювання на мікро-, мезо- та макроекономічному рівнях» (керівник Лоскоріх Г. Л.)  та «Розвиток обліку, аналізу, аудиту та вдосконалення оподаткування в контексті інтеграції України в міжнародне співтовариство» (керівник Ганусич В. О.). 

Діяльність наукових гуртків спрямована на розвиток творчих здібностей їх учасників з метою набуття ними фахових та особистісних компетенцій, а також досвіду одержання знань та умінь через призму досліджень. Кафедра обліку і аудиту впроваджує передовий досвід в роботі з молоддю і завжди підтримує ініціативи студентів у науковому пошуку.

Сучасний світ потребує від усіх учасників освітнього процесу постійного розвитку. Стратегія неперервної освіти впродовж життя забезпечує вдосконалення теоретичних, практичних аспектів власної наукової й професійної діяльності!

Кафедра обліку і аудиту

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar