Вчена рада Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ провела чергове засідання

25 січня Вчена рада Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ провела чергове засідання.

Засідання відкрив Степан Черничко, ректор ЗУІ. Після привітання членів Сенату рада затвердила порядок денний.

Згідно першого пункту Порядку денного Олександр Бергхауер, секретар Вченої ради ЗУІ інформував присутніх про Планування роботи Вченої ради на ІI-ий семестр 2022/2023 навчального року. Після цього сказав декілька слів про виконавчий процес рішень ради та президентських і ректорських указів ЗУІ.

Цільові показники ефективності діяльності ЗУІ 2023 року презентував ректор ЗУІ Степан Черничко, після чого під керівництвом Адальберта Рац, проректора з навчально-методичної роботи закладу відбулося затвердження графіку другого семестру (зі змінами).

Згідно наступного пункту Порядку денного Адальберт Рац доповів присутнім про зміни і доповнення у деяких положеннях ЗУІ. Далі під контролем Андреї Молнар, завідувача секретаріатом ЗУІ, затвердили план заходів інституту.

На засіданні виступив Андрій Моца, юрист ЗУІ, доповів про порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Після цього члени Сенату під керівництвом Дюли Фодор проректора з наукової роботи та питань якості освіти ЗУІ вирішили питання у зв’язку з присвоєнням нагород Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ. Рада визначила нагороджених працівників та студентів. Дипломи за успішність у науковій, культурній та навчальній діяльності вручатимуть у рамках проведення Днів Ракоці.

Про реорганізацію наукового вісника «LIMES» доповів Юрій  Чотарі, завідуючий кафедри історії та суспільних дисциплін ЗУІ.

Після цього Дюдо Фодор проректор з наукової роботи та питань якості освіти ЗУІ  інформував присутніх про курси  і підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників закладу. Оголосив, що на курсах і програмах мобільності  6 кафедр інституту представляло 40 колег. Вкінці доповіді затвердили науково-методичні видання на основі подань кафедр та НДЦ.

На завершення засідання Ержейбет Когут, завідуюча кафедри Біології та хімії запитала думку ради щодо змін у системі навчальних балів в Угорщині. Імре Сокал, керівник Ради із забезпечення якості освіти наголосив на великій ролі опитування та анкетування серед студентів про їх задоволеність і попросила заохочувати їх до участі.

Аніта Курмай

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar